Hareket etmek herkesin hakkı
Ortopedik sorunlara teknolojik çözümlerOrtopedi Tedavileri
Total Eklem Protezi, Diz Protezi, Menisküs Yırtılması, Skolyoz ve Deformite Düzeltme Ameliyatı, Boy Uzatma Ameliyatı, El Cerrahisi ve diğer ortopedik tedavilerle yanınızdayız.
Kas-İskelet Sistemi Tedavileri
Ortopedik sorunlar teknoloji ve bilimdeki ilerlemeyle birlikte çözüme kavuşuyor. Dün yapılamayan bugün belkide yapılıyor. Sorun araştıralım ve size çözümle dönüş yapalım.
Doğuştan yada sonradan oluşan ortopedik sorunlarınız olduğunda umutsuzluğa kapılmayın. Detaylı bir uzman muayenesi ve yapılacak ileri tetkikler sayesinde mutlaka sorununuza çözüm olabilecek bir yöntem size sunulacaktır. Yeterki içinizdeki umut kırılmasın.
Skleroderma, Karpal Tünel Sendromu, Kubital Tünel Sendromu, Kienböck Hastalığı, Dupuytren, Dirsek Ağrısı, Sert Dirsek-Dirsek Hareket Kısıtlılığı, Radius Başı Kırıkları, Dirsek Cerrahisi, Omuz ve Dirsek Cerrahisi, Dirsek Kırıkları ve diğer ortopedik sorunlarınızın çözümü için çalışıyoruz.
Total Eklem Protezi
Kireçlenme, enfeksiyonlar, romatizmal hastalıklar, travma ya da doğuştan yapısal bozukluklar nedeniyle, eklemlerin kıkırdak yüzlerinde oluşan bozulmalar zamanla ilerleyerek ciddi ağrılara ve hareket kısıtlılığına sebep olabilir. İlaç ve fizik tedavi yöntemleri ile şikayetlerin giderilemediği durumlarda, günlük yaşam aktiviteleri ileri derecede kısıtlanmış hastalarda total eklem portezi uygun bir tedavi seçeneği olarak önerilmektedir. Total eklem protezi, bozuk eklem yüzeyinin yapay materyallerle değiştirilerek hasar gören veya bozulan eklemin tekrar işlevini yapar hale getirilmesi işlemidir. En çok diz ve kalçaya uygulanmakla birlikte omuz, dirsek, el parmakları, ayak ve el bileği protezi uygulamalarıda yapılabilmektedir. İyi bir tanı, cerrahi planlama ve sonrasında yapılacak bakımlarla hastaların yüzünü güldüren sonuçlar elde edilmektedir. Hastalara işlemin öncesi ve sonrası ile ilgili detaylı bilgilendirme yapılarak cerrahi müdahaleye karar verilir. Uzman hekimlerin detaylı ve titiz bir çalışmayla yaptığı, teknolojinin ilerlemesiyle her geçen gün daha iyi sonuçların alınmaya devam ettiği bir alandır.
Diz Protezi
Diz ekleminde ileri seviyeye ulaşan kıkırdak yapısının kireçlenmesi, kıkırdakların tamamen yok olmasına ve sonuç olarak hastanın hayat konforunun azalmasına sebep olur. Böyle durumlarda hastalara diz protezi ameliyatı önerilmektedir. Konulan materyaller orijinal eklem gibi görev görür ve kişinin hayat standardını eskisi gibi yükseltir. Total diz protezi istirahat, ilaçlar, fizik tedavi yöntemleri, baston kullanımı ve eklem içi enjeksiyonlar gibi tedavi yöntemleri uygulanmış ama başarılı olunamayan hastalarda uygundur. Diz protezinin, ağrının kontrolünün güçleştiği, yürüme, merdiven çıkma gibi günlük yaşam aktivitelerinin ileri derecede kısıtlandığı, 60-80 yaş aralığındaki hastalara uygulanması önerilmektedir. Ancak bazı özel durumlarda daha erken yaşlarda da ortopedi uzmanının uygun görmesi durumunda diz protezi yapılabilir.
Menisküs Tedavisi
Menisküsler olmadığında diz eklemine gelen yükler doğrudan eklem kıkırdağına binerek erken aşınmaya yani osteoartrite yol açarlar. Gençlerde, menisküsün yırtılması için çok ciddi bir travma gerekir. Genellikle futbol, basketbol, kayak gibi sporlar sırasında dizin ani dönmesiyle meydana gelen yırtıklardır. Yaralanma şiddetli ise menisküs yırtıklarına diz ekleminin çapraz ya da yan bağlarının kopmaları da eşlik edebilir. Bu durumda dizde boşluk hissi gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Bazen yırtılan menisküs parçası sıkışarak diz hareketini engeller ve halk arasında dizin kilitlenmesi diye bilinen durum ortaya çıkar. Bu durumda erken dönemde cerrahi tedavi yapılması gerekir. Menisküs yırtıklarının tanısını Manyetik Rezonans Görüntülemesi (MRG) ile doğrulamak en güvenilir yöntemdir. Cerrahi müdahale ile menisküs yırtığı onarılmaya çalışılır, eğer yırtık onarıma uygun değilse yırtık olan kısım çıkartılarak tedavi yapılır. İleri yaştaki menisküs yırtıklarına genellikle dizde artroz (aşınma, yıpranma, kireçlenme) eşlik eder. Bu durumda sadece menisküs yırtığına müdahale etmek yetersiz kalabilir. Ortopedi doktorunuz bu durumda ilaç tedavisi, eklem içi enjeksiyonlar, artroskopik cerrahi ya da artroskopi ile birlikte kemik düzeltici ameliyatlar önerebilir.
Skolyoz ve Deformite Düzeltme Ameliyatları
Doğuştan ya da sonradan oluşan problemlerden dolayı vücudumuzda yer alan kemiklerin, olması gereken şeklin dışında farklı şekilde bulunması deformite olarak nitelendirilir. Özellikle çocuk ve gençlerde oluşan deformiteler, ileriki yıllarda tüm yaşamlarını etkileyebilir. Deformiteler, vücut fonksiyon ve postür bozukluğuna sebep olurken, ileri evrelerde hastanın günlük yaşam koşullarını da zora sokabilir. Deformite tespit edilen kişilerin en kısa sürede muayene olarak gerekli durumlarda cerrahi yöntemler ile tedavi edilmeleri gerekir. Her hastaya özel ameliyatlar planlanır. Özellikle deformite ameliyatlarında yıllardır kullanılan yöntem İLİRAZOR yöntemidir. Hastaların ameliyat öncesinde ayrıntılı olarak tetkikleri yapılır ve deformitenin nasıl düzeltileceğine karar verilir. Eğer implant takılması gerekiyorsa yeri ve türü belirlenir ve hasta bilgilendirilir. Bu tür bir ameliyatı geniş ve tecrübeli bir ekip gerçekleştirebilir. Ameliyat sonrası uzun süreli bakım gerektiren ameliyatlardır.
El Cerrahisi
Ellerimiz çok sayıda kompleks dokunun bir arada ve büyük uyum içinde çalıştığı bir organdır. Elimizin kompleks yapısı nedeniyle basit olarak görülen pek çok el sorununun yanlış tedavileri kişinin yaşam kalitesini etkileyecek ciddi sonuçlara neden olabilir. El cerrahisi uzmanları yıllar süren eğitimleri ve tecrübeleri ile el yaralanmalarında, kemik kırıklarını, sinir, tendon ve damarları içeren yumuşak doku yaralanmalarının onarımlarını, el ve buna bağlı olarak el bileği, ön kol, dirsek ve kol fonksiyonlarını olumsuz olarak etkileyen kesici veya künt travmaları, doğumsal anomalileri, aşırı kullanım, enfeksiyon, artrit gibi problemleri tedavi edebilmektedirler. Travmalar dışında en sık karşılaşılan başlıca problemler ise Karpal tünel sendromu, Tetik parmak (Trigger finger), DeQuervain Tendiniti, Ganglion Kistler, Dupuytrens Hastalığı, Tenisçi – Golfçü dirseğidir.
Boy Uzatma Ameliyatı
Çarpık bacaklar, bacaklar arasındaki eşitsizlik yüzünden oluşan fonksiyonel bozukluklar, boy kısalığı tedavileri yapılmaktadır. Eksternal fiksatör ile yapılan ameliyat yöntemleri ile boy kısalığı ve bacaklardaki uzunluk farkı, uzun bacağın kısaltılması ve kısa bacağın uzatılması ile düzeltilebilmektedir. Eksternal fiksatör ayrıca kemik kırıklarında kaynamama sonucu meydana gelen yumuşak doku kaybı ve eğriliklerin tedavisinde de başarı ile uygulanmaktadır.